2024. április 26., péntek
FONTOS

Tanévnyitó szentmisét tartott a Göndöcs

Péntek délelőtt a gyulai belvárosi templomban rendezték meg a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum tanévnyitó ünnepségét.

A szentmisét bemutató Kovács Péter plébános arra hívta fel a figyelmet, az óhajtott szabadság nem mindig hozza meg gyümölcsét. Az igazi szabadság az, amelyet Jézus mutat meg nekünk, ekkor lehetünk ugyanis szabadok a jóra, a szeretetre és a szolgálatra.

Az új tanévben 103 kilencedikes ült az iskolapadba, két osztálynyi diák járja az esti tagozatos képzéseket, 35-en pedig érettségi utáni oktatásban vesznek részt.

Az intézmény vezetése más iskolákhoz hasonlóan azt szeretné, ha a következő időszak minden nehézsége ellenére az oktatás jelenléti keretek között folyna. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek majd arra, hogy a diákok ne szenvedjenek majd hátrányt az emelkedő energia árak miatt.

A Göndöcs Benedek Katolikus Technikum újításokra is készül, elindítanak ugyanis egy pedagógiai ágazatot, ahol elsőként pedagógiai szakasszisztens képzést indítanak, amivel a bölcsődétől a középiskoláig lehet elhelyezkedni.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …