2024. június 24., hétfő
FONTOS

Három rossz döntés, három bűncselekmény

Gyulán két férfi engedély nélkül elvitte a munkaadójuk kisteherautóját. Balesetet szenvedtek vele, majd az ütközés után helyet cseréltek és elhajtottak a helyszínről. Mindketten ittasak voltak. A rendőrség az ügyük vizsgálatát befejezte.

Parkoló kisteherautónak ütközött egy tehergépkocsi 2021. július 24-én kora este Gyulán, a Lenkei utcában.

A balesetet okozó férfi ahelyett, hogy értesítette volna a másik jármű tulajdonosát, vagy a rendőrséget úgy döntött, helyet cserél az utasával. Miután ezt megtették, elhajtottak a helyszínről. A történteknek volt szemtanúja, aki hívta a rendőrséget. A bejelentéstől számított egy órán belül a rendőrjárőrök megtalálták, megállították a teherautót, és igazoltatták a párost. Mindkettőjüknél ittasságot jelzett az alkoholszonda, ezért a rendőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték őket. A büntetőeljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy mindkettőjük szervezetében alkohol volt, úgy vezettek. Az is kiderült, hogy a teherautót engedély nélkül vitték el a munkaadójuktól.

A Gyulai Rendőrkapitányság ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt büntetőeljárást indított ellenük. Emellett a fiatalabb férfit járművezetés tiltott átengedése vétség miatt is felelősségre vonják, mert miután balesetet okozott, átadta a kormányt az utasának úgy, hogy tudta azt, hogy a másik férfi is ittas. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban továbbították az ügyészségnek.

Nézze meg ezt is:

Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket

A Magyar Rendőrség június 17. és 23. között az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) …