2024. április 26., péntek
FONTOS

Az ’56-os eseményekre emlékeztek Gyulán

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést vasárnap délelőtt a gyulavári kopjafánál.
Az eseményen Veresné Petrás Márta, az 1956-os gyulavári forradalmi bizottság egykori elnökének, Petrás Jánosnak az unokája emlékezett az 1956-os forradalom áldozatairól.
A beszédet követően a Bay Zoltán Általános Iskola növendékeinek műsora, majd a kopjafa koszorúzása zárta a gyulavári eseményeket.
A program az Október 23. téren folytatódott. Az eseményen emlékbeszédet tartott Dávid Péter. – Az ünnep valamilyen értéket képvisel, valami olyasmi értéket, ami miatt megéri sok embernek összegyűlni egy helyre, sok ismerős és ismeretlen embernek. A kérdés tehát az, hogy 1956, a forradalom hordoz-e olyan értékeket, ami miatt összegyűlhetünk. Én azt mondom: mindenképpen – fogalmazott az Október 23. Alapítvány elnöke.
Az eseményen közreműködött Vass György, Jászai Mari-díjas színművész, valamint a Papp-Sárdy Acoustic Zenekar. A műsort követően a megjelentek megkoszorúzták az ’56-os emlékművet.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …