2023. április 1., szombat
FONTOS

Esélynapot tartottak a mozgáskorlátozottak számára

Esélynapot tartottak szerda délelőtt Gyulán, a programon a megyében működő, mozgáskorlátozottakat képviselő szervezetek munkatársai vettek részt.

Kovács József országgyűlési képviselő a mozgáskorlátozott embereket érintő szabályozásról, a szociális és az egészségügyi törvény folyamatban lévő módosításáról is beszélt. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere az önkormányzat akadálymentesítés érdekében végzett munkájáról számolt be, kiemelve, hogy a 2014-ben elindított járdafelújítási program révén eddig közel 21.000 négyzetméternyi járdát újítottak fel és akadálymentesítettek városszerte. Nyikora Péterné a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati lehetőségeiről tartott tájékoztatót. Fenesi Balázs, a

Mozgáskorlátozottak Dél-Alföldi Regionális Egyesülete elnöke elmondta, az energiaárak robbanása mellett az akadálymentesítés, valamint támogatott munkahelyek megtartása foglalkoztatja őket leginkább.

Az Edináért és Társaiért Alapítvány programja arra is lehetőséget adott, hogy a résztvevők kötetlen formában beszéljék meg az őket leginkább érintő témákat.

Nézze meg ezt is:

Elfogadták a gyulai járásra vonatkozó TOP Plusz Városfejlesztési Programterv módosítását

  Több témában született döntés a csütörtök délelőtti képviselő-testületi ülésen. Többek között a Gyulai Hivatásos …