2024. április 27., szombat
FONTOS

Megkezdődött a Mézeskalács-készítő szakkör az Almásy-kastélyban

Mézeskalács-készítő szakkör kezdődött pénteken a gyulai Almásy-kastély látványkonyhájában a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével. A program segít a helyi közösségek összehangolásában, megerősítésében, ráadásul minden résztvevő számára ingyenes.

A heti rendszerességű foglalkozások nem csak a felnőtteknek szólnak, a fiatalok számára is kínálnak olyan ismereteket, amelyek hasznosak lehetnek számukra. Ennek megfelelően diákok is jelentkeztek a szakkörre. Voltak olyanok, akik az iskolájuk szervezésében jöttek, másokat a szülők hoztak el.

Ez az egymásra épülő, húsz alkalmas foglalkozás májusig tart, amin az érdeklődők lépésről lépésre elsajátíthatják a mézeskalács készítés és díszítés fortélyait. Emellett szó esik majd a mézespuszedli vagy a cukormáz készítésről, a nagy hagyományokkal bíró írókázásról, de készítenek mézes bábokat, tükrösszívet, magvas és felrakásos mézeskalácsot is.

A szervezők abban bíznak, hogy aki beiratkozott a szakkörre, az végig velük tart, hiszen a legvégén egy közös kiállítással zárják a programot.

 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …