2024. április 26., péntek
FONTOS

Nehéz időszakra számít a VOSZ megyei elnöke

Egy amúgy sem túl jó gazdasági helyzetben lévő térségben az energiaárak emelkedése jóval több problémát okoz majd, bár ezek egyelőre nem feltétlenül látszanak – jelentette ki a közel kétezer taggal bíró, vállalkozókat tömörítő szervezet, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke.

Nagy Mihály László elmondta, nemcsak az ipari ágazatban, hanem a kiskereskedelemben sem könnyű a helyzet, de meglátása szerint inkább a tavasz vége felé, nyár elején jelentkeznek majd a problémák. Az energiaárak drágulását leginkább az ipar szereplői sínylik meg, de a korábbi lendület egyelőre ott még kitart.

Nagy Mihály László azt mondta, az ipar és a kiskereskedelem mellett a mezőgazdaság az a szektor, ahol nagyobb problémák vannak. A csapadékszegény időszak mellett az is gondot jelent, hogy hiányzik az igazi téli hideg. Emiatt olyan károkozók jelenhetnek meg a földeken, melyek jelentős terméshozam csökkenést eredményezhetnek.
A VOSZ megyei elnöke szerint ebben a szektorban a nemzetközi helyzet sem a magyar gazdálkodókat segíti, hiszen akár nagyobb mennyiségű külföldi áru is ellepheti a hazai piacokat, aminek az itthoni termelők láthatják kárát.

Nagy Mihály László kiemelte, a kamarával közösen működtetik a Demján Sándor által alapított Széchenyi Kártya Programot, mely a pozitív mérleggel bíró vállalkozások számára jelent segítséget. A VOSZ megyei elnöke elmondta, idén is megtartják szokásos programjaikat, a márciusi évértékelőt, a továbbképzéseket, és készülnek a 17. Prima gálára, mely a térség egyik meghatározó kulturális szolgáltatása.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …