2024. április 26., péntek
FONTOS

Vízzel töltik fel a belvízelvezető csatornákat Békésben

Hétfő dél után néhány perccel a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai megnyitották a Kis-Sitkai zsilipet, a megáradt, de már apadó Fekete-Körösből pedig könnyen utat talált a víz az erdő felé. Minderről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Szabó János, a KÖVIZIG igazgatója.

Hangsúlyozta, nemcsak itt, hanem ezzel többé-kevésbé egy időben, a Körösök mentén, a megye számos pontján végeznek hasonló tevékenységet. Mindez nagyban szolgálja majd a már március közepétől jelentkező öntözési igényeket is. Az elmúlt évek aszályos időszakából kiindulva a vízügynél arra készülnek, hogy visszatartsák a térségbe érkező vizeket úgy, hogy ebből belvízi szempontból ne legyen probléma.

A Körösökön a múlt héten térségünkbe érkező árhullám jelenleg a Hármas-Körösön, Gyománál és Szarvasnál tetőzik. Ott, a Kettős-Körösön, illetve a Sebes-Körös alsó szakaszán elsőfokú készültség mellett folyik a védekezés. A Fehér- és a Fekete-Körösön készültségi szint alá csökkent a vízállás, a folyó lassan apad, ez teszi lehetővé azt, hogy a belvízvédelmi csatornákat a környező területek vízpótlására vegyék igénybe.
 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …