2024. július 13., szombat
FONTOS

A szélvédőn kötött ki a Henyei úti sorompó rúdja

A tilos jelzés ellenére hajtott be egy vasúti átjáróba egy autós Gyulán.

A sorompó rácsukódott a kocsira. A rendőrség befejezte a történtek körülményeinek kivizsgálását.

Gyulán, a Henyei úti vasúti átjáróban 2023. február 15-én 12 óra körül egy személygépkocsi letörte a félsorompó csapórúdját.

Az autó vezetője a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre. A férfi, aki mellett ott ült a fia is, kihallgatásán azt mondta, hogy csak akkor figyelt fel az átjáróra, amikor meglátta a kocsija szélvédőjén a sorompót. A rúd rácsukódott a kocsijára és le is tört. Szerencsére vonattal nem ütköztek, így az apa és a fia sem sérült meg. A férfi az átjáró után megállt, kiszállt a kocsiból, eltette az útból a letört csapórudat, nehogy más ráhajtson, majd szólt a gyulai vasútállomáson dolgozóknak a történtekről és megvárta a rendőröket.

Elismerte, hogy figyelmetlen volt, ezért történt a baleset.

A Gyulai Rendőrkapitányság a férfit a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel gyanúsítja. A rendőrök az ügyben elrendelt nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a büntetőeljárás iratait 2023. március 20-án továbbították az ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Pestises sertéseket szállított egy román férfi Békésben

  Megdöbbentő dologgal szembesültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Békés vármegyében, …