2024. július 23., kedd
FONTOS

Folytatódik az Epipen-program Gyulán

Több gyulai intézményben is lejár az Epipen oldat szavatossági ideje, ezért az érintettek újakat kapnak az Egészséges Városért Közalapítvány révén – mondta a kedd délelőtti, városházi eseményen Görgényi Ernő polgármester.

Mint ismert, Gyulán országos szempontból is egyedülálló program indult, a városban minden óvoda és iskola kapott olyan injekciót, melynek alkalmazásával sikeresen kezelhető a leggyakrabban rovarcsípések által kiváltott anafilaxiás sokk, ami egy életveszélyes állapotot jelent. Azóta a környékbeli települések jelentős részén a gyulai példa nyomán hoztak az ittenivel megegyező intézkedéseket.

Példaértékűnek nevezte a gyulai programot, és a helyi oktatási-nevelési intézmények hozzáállását Abdulrahman Abdulrab Mohamed. Az Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az injekció beadásához nem kell beleegyező nyilatkozat, és nincs olyan betegség vagy állapot, ami mellett ne lenne beadható.

Az eseményen külön kiemelték a gyulavári Bay iskola megbízott tagintézmény vezetője, Dobay Brigitta, és a lila iskola iskolatitkára, Somogyi Csilla munkáját. Ők egy-egy esetben már használták az injekciót.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …