2024. április 26., péntek
FONTOS

A 90 éves Szántó Istvánné Anna nénit köszöntötték születésnapja alkalmából

 

Görgényi Ernő polgármester virággal és emléklappal, Tímár Andrea aljegyző pedig tortával köszöntötte a 90 éves Szántó Istvánnét.

Anna néni nagyon hamar árván maradt, édesapja a háborúban halt meg. A hat testvért az édesanya tisztes szegénységben nevelte fel Békés-Tarhoson egy tanyán. Mindannyian felnőttek, de már csak Anna néni él közülük, pedig ő volt a legidősebb.

A szépkorú hat osztályt végzett, dolgoznia kellett utána, hogy megéljenek. 16,5 évesen ment férjhez Szántó Istvánhoz, aki kilenc évvel volt idősebb nála, mindketten kosárfonással foglalkoztak. Előnyös volt, hogy otthon tudott dolgozni, nem kellett eljárnia műszakba. Házasságukból két lány és egy fiú gyermek született, mindannyian Gyulán élnek.

Anna néni mindig szeretett a középpontban lenni, ő volt mindig a család összetartója. Férjével mintaszerűen éltek, nagyon szerették egymást.

Fiatal korában rengeteget olvasott, ami a mai napig kitart nála. Elsősorban regényeket, és újságokat olvas. Anna néni szerint a hosszú élet titka a családi összefogás, a szerete

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …