2024. április 26., péntek
FONTOS

Egy közel 80 kg-os harcsa akadt Nagy Imre horgára

Egy 214 centiméter hosszú, 78,8 kilós harcsát fogott a napokban a Munkácsy Horgász Egyesület taván Nagy Imre.
Az egyesület tagja kiemelte, az elmúlt négy évben évente volt egy nagy fogása. Először egy 31, majd egy 45 és 55, most pedig ezt a 78.8 kilogrammos halat sikerült kifognia. Ezzel megdöntötte a tórekordot is.

Nagy Imre felidézte, április 21-én, este fél 10-kor érkezett a kapás. A 30-40 perces fárasztás során nem gondolta, hogy egy ekkora méretű és súlyú harcsa akadt a horgára.

Szabó Zoltán, a Munkácsy Horgász Egyesület elnöke kiemelte, az elmúlt években voltak már nagy fogások 70 kilogramm körül, de ez a mostani egyértelmű rekordnak számít.
Egy harcsa fogáshoz nagy türelem kell. A horgásznak ilyenkor ismernie kell a hal életét, többek között azt, hogy mit szeret enni, és mi az az időszak, amikor érdemes rá horgászni.

A Munkácsy Horgász Egyesületnek 206 tagja van, akik a 17 hektáros tavon hódolhatnak szenvedélyüknek. Nagyrészt nemes halakat, pontyokat telepítenek a tóba, de van benne süllő, csuka, sügér, illetve compó. Szabó Zoltán kiemelte, ősszel 15 kilogramm feletti halakkal szeretnék bővíteni az állományt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …