2024. július 23., kedd
FONTOS

Tizennegyedik alkalommal segítettek a futók a sérült gyermekeknek

Negyvenöt kilométeres távot teljesített a kerékpáros mezőny a szombati, jótékonysági futóverseny egyik, hagyományossá vált programjának részeként. Ők nem versenyen, hanem teljesítménytúrán indultak, így az időeredmény esetükben másodlagos volt.

Így rajtolt el a futók közel 300 tagú mezőnye. Ők a hét és a huszonegy kilométeres táv között választhattak, ez utóbbit akár három fős csapat tagjaként is lehetett teljesíteni. Itt sem időeredmény, hanem elsősorban a részvétel volt a fontos, de azért nem egy jó teljesítményt láthattak a nézők. A Békéscsabai AC versenyzője, a szülés után visszatérőben lévő Pap Csilla a teljes mezőnyt maga mögé utasította a négy percen belüli idővel megfutott kilométerekkel.

A gyulai programon az augusztusi atlétikai világbajnokságot is népszerűsítették. A szerveők célja nemcsak az, hogy megmutassák Magyarországot a világnak, hanem az is, hogy a vb segítségével megmozgassák az országot, ezért sok szabadidős versenyhez csatlakoznak.

A gyulai verseny fő célja a jótékonykodás volt, a bevételt ismét sérült gyermekek számára fordítják.

A férfiaknál a 7 kilométeres távon Petrovszki Attila győzött, a félmaratonon a hölgyeknél Nagy Roxana, az urak között Erdős László diadalmaskodott.

Eredmények itt: http://www.temposport.hu/download/2023_fuss.pdf

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …