2024. április 26., péntek
FONTOS

700 ezer forinttal segít a Szőke és Társai Kft a békéscsabai szülészeti osztálynak

 

Hétszázezer forinttal támogatta a Békés Vármegyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórházának szülészeti osztályát a békéscsabai Szőke és Társai Kft. Szőke Tamás kiemelte, 2019-ben édesapja, Szőke János ötlete volt, hogy több, békéscsabai intézményt, sportegyesületet, a nagycsaládosokat és a helyi kórházat is támogassák.

Négy évvel ezelőtt 400 ezer forinttal segítették a gyermekosztályt. Akkor elhatározták, hogy minden évben támogatják őket, és ha tehetik, akkor évente emelik további 100 ezer forinttal ezt az összeget. A koronavírus-járvány ideje alatt nem sikerült emelniük, de a 400 ezer forintot akkor is biztosították. Többször az igazgatóságra bízták, hogy mely osztályra fordítják az összeget, de volt olyan év, amikor a cég határozta meg személyes okokból, hogy melyik osztálynak szeretnék a támogatást nyújtani.

Szeberényi Zsolt kiemelte, a békéscsabai kórház szülészeti osztályán évente 900-1000 baba születik. Aranyórát is biztosítanak a szülőknek, vagyis a szülés után egy órát az anyuka hasán lehet gyermek.

Szőke Tamás kiemelte, édesapa nyugdíjba vonul, 32 éve működteti a családi vállalkozást. Hangsúlyozta, hogyha átveszi a cég vezetését, akkor ő a jövőben is folytatni fogja a támogatást a kórház részére, melyet az édesapja kezdett el.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …