2024. május 4., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 06. 01.

Témák:

 

– A X. Színházi Olimpia nemzetközi előadásai, három saját színházi fesztivál, három új bemutató, a Free Zenei Fesztivál, valamint a XI. Irodalmi Humorfesztivál várja az érdeklődőket a Gyulai Várszínház jubileumi, 60. évadán. Görgényi Ernő polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, a fürdővárosi teátrum egy olyan szellemi alkotóműhely, melynek hatása jóval túlmutat nemcsak a város, hanem az ország határain is.

– Javultak a kutyák életkörülményei az Állatotthon Alapítvány gyulai telepén. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a frissen bekerülő kutyákat immár elkülönítve lehet tartani.

– Lezárult a múzeumi szabadegyetem évada. A napokban megtartott, utolsó eseményen a IV. Károly száműzetéséhez kapcsolódó kiadványokról esett szó.

– A napokban ünnepelte ötéves születésnapját a Gyulavári Kézimunka Szakkör közel húszfős tagsága. A helyi fiókkönyvtárban működő szakkör megalakulása óta segíti és támogatja a Pándy Kálmán tagkórház gyermekosztályának kora- és újszülött babáit horgolt és kötött kézimunkáival.

– A napokban zajlott a gyulai középiskolai kollégiumok közötti sportvetélkedő, a Kolimpia. Az eseménynek otthont adó Erkel Ferenc Gimnáziumban öt csapat között, röplabdamérkőzésen dőlt el a vándorkupa sorsa.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 29.

Témák: – Összesen közel hétszáz sportember részvételével rendezték meg szombaton a Fuss a sérült gyermekekért! …