2024. május 3., péntek
FONTOS

Megújult programkínálat: ilyen lesz a Gyulai Várszínház jubileumi évada

Hamarosan, június 22-én indul a Gyulai Várszínház jubileumi, 60. évada.

Elek Tibor kiemelte, hatodik éve törekszik arra, hogy megújítsa a hagyományokat, valamint újakat hozzon létre. A teátrum igazgatója hangsúlyozta, figyelnek az aktuális színházi érdeklődési körre annak érdekében, hogy együtt éljen a Gyulai Várszínház napjaink színházi világával. A jubileumi évad a Színházi Olimpia előadásaival kezdődik június 22-én. Elek Tibor azt mondta, az elmúlt években nyilvánvalóvá vált a teátrum számára, hogy a nemzetközi Shakespeare Fesztivál méltó folytatásának feltételei ma már nincsennek meg Gyulán.

Nem mondanak le teljesen az angol drámaíró műveiről, így a Világirodalmi Klasszikusok Fesztiválján idén két Shakespeare előadás várja a nézőket. Elek Tibor hangsúlyozta, a korábbi évek zenei fesztiváljainak továbbfejlesztése, a Free Zenei Fesztivál várja majd az érdeklődőket Gyulán. A három napos eseménnyel az a céljuk, hogy Erkel Ferenc és Halmos Béla városában kivigyék a zenét a vár falai közül a város frekventált utcáira, tereire. Hatodik alkalommal rendezik meg az Erdélyi Hét című színházi fesztivált. A Csinibabát a tószínpadon láthatja majd a közönség és várhatóan a tó is szerepet kap az előadás során.

Többek között Weöres Sándor, Szabó Magda, és Tamási Áron munkássága után idén Molnár Ferenc életműve mutatkozik be négy nap alatt négy előadással. Emellett a jubileumi évad során három saját bemutatóval készül a Gyulai Várszínház.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …