2024. május 4., szombat
FONTOS

Egy kisbusszal erősítették a szociális hálót Kétegyházán

A tanyagondnoki feladatokat látja el Kétegyházán az a kilenc személyes kisbusz, melyet csütörtök délelőtt mutattak be a nagyközségben.

Az eseményen Rákócziné Tripon Emese polgármester kiemelte, ez a jármű számos területen jelent majd segítséget az arra rászoruló kétegyháziaknak. Az új kisbuszra Kétegyháza pályázott, így itt használják majd, de a jármű a Gyula, Elek, Kétegyháza és Lőkösháza által működtetett kistérségi szociális szervezet égisze alatt működik. A társulás elnöke, Görgényi Ernő a négy település közötti, konstruktív munka jelentőségét emelte ki.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a vármegye népessége összességében csökken, Kétegyházáé inkább stagnál, vagyis a település bír egyfajta népességmegtartó erővel, ami a Magyar Falu Program által kínált lehetőségekkel még inkább erősödhet.

Kétegyháza az elmúlt időszakban 25 pályázat révén 300 millió forintot nyert a Magyar Falu Program révén. Ebből szolgálati lakásokat újítottak fel, eszközöket szereztek be, de utak felújítására is fordítottak forrásokat.
 

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …