2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Bozsó 100 címmel nyílt kiállítás a Kohán Képtárban

Az Élővíz zenekar közreműködésével nyílt meg csütörtökön a Kohán Képtárban a Bozsó 100 emlékév alkalmából rendezett időszaki kiállítás.

A Munkácsy-díjas, kecskeméti festőművész, Bozsó János 28 alkotása a turisztikai főszezonban, szeptember 3-ig várja a képzőművészet iránt érdeklődőket.

Az 1922-ben született Bozsó Jánosnak a festészet mellett a műgyűjtés volt a szenvedélye. Az alkotásokat szülővárosának, Kecskemétnek adományozta, így született meg 1979-ben a Bozsó Gyűjtemény. Lóránd Klára igazgató, a festőművész özvegye kiemelte, miért fontos Bozsó János művészetének továbbörökítése.
Kohán György öröksége meghatározza, milyen alkotásoknak adhat otthont a képtár. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a Bozsó Gyűjtemény erősíti Gyula turisztikai vonzerejét.

Köszöntőjében Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester hangsúlyozta, a festőművész munkáiból nyílt kiállítás kiváló lehetőséget biztosít az összetartozás megélésére és a magyar nemzet kulturális értékeinek a megőrzésére. A Bozsó 100 Emlékév alkalmából számos programot szerveztek. Halász János elnök kiemelte, a gyulai kiállítás kitűnik mindezek közül.

Az alföldi festészet jeles képviselője, Bozsó János kiállítása szeptember 3-áig látogatható a Kohán Képtárban.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …