2024. április 27., szombat
FONTOS

A népi hagyományt élteti a Körös-völgyi sokadalom

A hagyományos tértánc vezette fel a huszonharmadik Körös-völgyi sokadalom színpadi programjait. Az idén péntekre és szombatra korlátozódó rendezvény két nap alatt is teljesítette fő küldetését, vagyis sikerrel népszerűsítette a népi kultúrát.

A gyermekek megismerhették a nagyszüleik, dédszüleik játékait. A szabadtéri eszközök mellett olyan elfoglaltsággal is találkozhattak, melyet akár télen, rossz időben is űzhetnek.

Az idei sokadalom középpontjában a konyha állt, így előkerültek az ide illő bútorok, a régi, konyhai eszközök, az élő bemutatók egyikén pedig a csigatészta készítésének folyamatát követhették a látogatók. Egy jól felszerelt konyha fontos része volt a daráló, ezekből itt is meg lehetett nézni nem egy szép, régi példányt.

Az idei sokadalom a táncosokkal, népi mesterség bemutatókkal és árusokkal nemcsak a régi vásárok hangulatát adta vissza, de felidézte azt a kort is, melyben az itt látható mesterségek még valódi megélhetést biztosítottak művelőiknek.
Kocsis Klára főszervező úgy fogalmazott, a Körösvölgyi sokadalom a társadalmi összefogás és a partnerség eszméjét is megjelenítette, hiszen sokan működtek közre abban, hogy ez a program sikeres legyen.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …