2024. június 24., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó – 2023.07.03.

Témák:

– Hivatalosan is megnyitották a Gyulai Várszínház jubileumi, 60. évadát. Az esemény különlegessége, hogy immár 23. éve annak, hogy a teátrum nyári évadát és a Körös-völgyi Sokadalmat egyidejűleg nyitják meg Gyulán.

– Huszonharmadik alkalommal teljesítette sikerrel küldetését a Körösvölgyi sokadalom. A hétvégi esemény résztvevői ismét megmutatták, a népi kultúra, a hagyományok 2023-ben is élnek, művelői pedig bizakodva tekinthetnek a jövőbe.

– Tavaly ősztől magasabb fokozatba kapcsolt Békés vármegye legnagyobb felsőoktatási intézménye, a Gál Ferenc Egyetem mondta Árpási Zoltán dékán. Péntek délután az intézmény 50 hallgatója vehette át diplomáját pénzügy-számvitel, gazdálkodás és menedzsment, valamint műszaki menedzser szakon.
– Vasárnap délelőtt kilenc órakor adta le a vár gyilokjárójáról Szabó Árpád hagyományőr az első lövést. Mint ismert, július másodikán kezdődött Gyula 1566-os, török ostroma, mely a kor leghosszabb ideig tartó várostroma volt. Az óránként leadott lövésekkel ma este hét óráig erre emlékeznek.

– A városerdei strandról állítottak elő a rendőrök egy gyulai férfit.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 06. 18.

Témák: – Az eseményen Görgényi Ernő polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport …