2024. május 3., péntek
FONTOS

73 fiatal és 50 segítő vesz részt az idei baptista táborban

Idén is megrendezte nyári táborát a Baptista Gyülekezet.

A hétfőn kezdődött 5 napos eseményen 73 fiatal és 50 segítő vesz részt, a programra évről-évre többen jelentkeznek. A tábor népszerűsége abban is megmutatkozik, hogy amikor a szervezők meghirdetik, akkor általában egy nap alatt be is telik a létszám.

A táborozók Gyula mellett a környező településekről érkeztek, de volt, aki Kárpátaljáról jött a fürdővárosi programra. Nagy-Kasza Bence második alkalommal vesz részt a baptista táborban, élvezi a gyerekekkel való szolgálatot, fontosnak tartja, hogy tud tenni valamit értük is.

Csóka Piroska táborvezető kiemelte, az öt nap során bibliai üzenetet is szeretnének átadni a gyerekeknek, ami segíti őket, hogy boldogabb, teljesebb életet éljenek. Ilyenkor a Bibliából dolgoznak fel egy történetet, melyet egy színházi jelenethez hasonlóan tudnak majd megnézni a megjelentek. Ezt követően pedig korosztályonként beszélnek ennek az üzenetéről. A foglalkozások során pecséteket gyűjtenek a fiatalok, melyet a tábor végén be tudnak majd váltani.

Merényi Zoltán kiemelte, a tábor népszerűsége abban rejlik, hogy a napközis foglalkozások a gyermek felügyeleten kívül tartalmas programokat is kínálnak a megjelenteknek. A baptista lelkipásztor hangsúlyozta, minden évnek van egy központi témája.

Az öt nap során többek között bábozás, csoport beszélgetés, énektanulás, bibliai történet fogadja a táborozókat.

 

Nézze meg ezt is:

Szövődményszűrési lehetőség Békéscsabán

  A közelmúltban indult a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. …