2024. május 3., péntek
FONTOS

Gyulán készül az NB III-ra a Szeged-Csanád GA fiatal csapata

A Körösladány elleni 3-2-es győzelem után, csütörtök délelőtt készültek ezek a felvételek a Grosics Akadémia gyulai edzőközpontjában.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia fiatal játékosai Andorka Péter vezetésével megnyerték a vármegyei bajnokságot, így úgynevezett fiókcsapatként egyedülálló módon önerőből vívták ki a harmadosztályú tagságot. Így a jelentős részt húsz év alatti játékosokkal felálló gárda hamarosan olyan együttesek ellen léphet pályára, mint a Kecskemét, a Honvéd, vagy a Vasas tartalék csapata, vagy éppen a Békéscsaba Előre első számú egysége.

A szegedi együttes alapvetően a saját nevelésű játékosokra épít, ezért is különleges, hogy ez a csapat eljutott a harmadosztályig. Bakó László végigjárta a klub utánpótlás csapatait, most pedig arra klészül, hogy felnőttek között is sikerrel szerepeljen.

A csapat vezetőedzője, Andorka Péter elmondta, az NB III-as szereplés minden fiatal játékos számára jó lehetőséget jelent. Helyezésben nem gondolkodnak, a legfontosabb cél az, hogy a labdarúgók fejlődjenek.

A több, Gyulán nevelkedő játékost felvonultató csapat ezen a héten készül a fürdővárosban. Az edzőtábor szombatig tart, akkor egy Szolnok elleni találkozóval zárják az itteni programot.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …