2023. szeptember 23., szombat
FONTOS

Táncszínházi előadás is lesz a Világirodalmi Klasszikusok Fesztiválján

A Világirodalmi Klasszikusok Fesztiváljának negyedik produkciója lesz szombaton Csehov: Sirály című drámájának táncszínházi verziója, melyet a Feledi Project visz színpadra.

Feledi János rendező-koreográfus kiemelte, a darabban a tánc mellett megjelenik a próza, emellett egy festőművész az előadás alatt végig festeni fog. Ez dramaturgiailag szerves része az előadásnak. A mű alapvetően az emberi viszonyokról szól.

Feledi János kiemelte, 2019-ben egy három éves ösztöndíj programot nyert a Magyar Művészeti Akadémiától. Ebben azt vállalta, hogy olyan nagy irodalmi klasszikusokat visz táncszínházi adaptációban színpadra, amivel közelebb tudják hozni a művészethez a fiatalabb generációt is.

A rendező-koreográfus kiemelte, a gyulai színpadra új szereposztással érkeznek. Feledi János hangsúlyozta, a fellépő művészek kiválasztása nagyon fontos volt, hiszen a Csehov művekben a szereplők meghatározó karakterek.

 

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …