2024. május 26., vasárnap
FONTOS

Bilincsben a Békésben is működő, unokázós csalók

Magyarországon fogták el azt a két szlovák férfit, akik több áldozatot is becsaptak az unokázós trükkel.

A komáromi rendőrök őrizetbe vették őket, a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A trükk nagyjából mindig hasonló volt. Áldozatukat azzal az ürüggyel hívták fel, hogy a hozzátartozójuk bűncselekménybe keveredett, a rendőrségen fogva tartják. A rosszindulatú telefonáló ezzel megijesztette a sértettet, lelki nyomást alatt tartotta. A fordulat itt következett be, hiszen a tettesek ügyvédnek adták ki magukat, és milliós összegekért vállalták, hogy azonnali szabadítják a hozzátartozót. A csalók nagy rutinnal adták elő meséjüket

A gyanútlan sértettek az összes pénzt, ékszert összegyűjtötték, hogy megmentsék szeretteiket. Volt olyan, aki még a bankba is elment, hogy a megtakarításához hozzányúljon. A 29 és a 21 éves szlovák férfiak a gyanú szerint egy komáromi nőtől a fenti módon 3 millió forintot, további három sértettől pedig több mint 7 millió 500 ezer forintot zsebeltek be az elmúlt egy hónapban. A rendőröknek sikerült megállapítani a két szlovák állampolgár személyazonosságát. Ebben együttműködött a Komáromi Rendőrkapitányság, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a szlovák társhatóság is.

A tetteseket július 11-én 12 óra 15 perckor fogták el a nyomozók. A bűnözők két órával korábban Békés Vármegyében csaltak ki egy áldozattól több mint 4 millió forintot. A rendőrök megtalálták az autóba rejtett készpénzt, az elkövetőket pedig előállították. Ellenük 4 rendbeli nagyobb kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásukat követően a komáromi rendőrök őrizetbe vették őket, és kezdeményezésükre a Komáromi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, amit a Komáromi Járásbíróság 2023. július 13-án elrendelt.

Nézze meg ezt is:

Gyalogátkelőhelyen ütött el lányt egy autós Békéscsabán

  A férfi nem állt meg, elhajtott. Négyen utaztak vele, a nők először nem értették, …