2024. május 3., péntek
FONTOS

Július utolsó hétvégéjén rendezik meg a Gyulai Végvári Napokat

Július utolsó hétvégéjén immár 11. alkalommal rendezik meg a Gyulai Végvári Napokat, ahol igazi fesztiváli hangulatban elevenedik meg a török kor.

A háromnapos hagyományőrző rendezvényen újdonságokkal, népszerű programokkal és könnyűzenei koncertekkel is várják az érdeklődőket.

A végvári napok rendezvénysorozat egyfajta megemlékezés és tiszteletadás a végvári hősök emléke előtt, mondta el Kovács Ágnes. A szervező kiemelte, az idén 8 bemutatóhelyszínen, 17 hagyományőrző csapat közreműködésével zajlanak majd az események.

A fesztivál két leglátogatottabb programja a szombat esti, illetve a vasárnap délutáni ostrom, mondta el Kovács Ágnes. A csatát megjelenítő hagyományőrzők az ország minden részéről érkeznek, többségében visszatérő szereplőkként. A rendezvény programjainak összeállításakor kiemelt törekvés a megújulás. Kovás Ágnes arról beszélt, az idén milyen újdonságokkal várják a látogatókat.

Július 28-30. között a történelmi események mellett, változatos zenei programokkal is várják Gyulára az érdeklődőket. A háromnapos fesztiválon fellép többek között a Hollóének Hungarica Régizene Együttes, Show&Bors Zenekar, az Antovszki Band, szombat este pedig Rúzsa Magdi ad koncertet a várkertben.

Nézze meg ezt is:

Eredményes évet zártak a vadászok a vármegyében

  Éves közös küldöttgyűlését tartotta a napokban a vármegyei vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara …