2024. május 26., vasárnap
FONTOS

Szabadulószoba nyílik a Kohán képtárban

Hamarosan új attrakcióval bővül a gyulai Kohán képtár, hiszen az Erkel Ferenc Nonprofit Kft munkatársai itt alakítják ki a legújabb szabadulószobát.

A kihívásokat tartogató helyiség természetesen a névadó Kohán Györgyöt állítja a középpontba, bemutatva a festőművész olyan oldalát is, mely talán kevésbé ismert.

Szilágyi Sándor elmondta, a szabadulószoba ismereteket is ad, akik vállalkoznak a feladatra, Kohán művészetével is megismerkedhetnek, vagyis nemcsak élményekben részesülnek, hanem valamelyest elmélyülhetnek ismereteik a festészettel és Kohán Györggyel kapcsolatban.

Fábián Tamás kommunikációs vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a szabadulószobák ötlete attól a két munkatársuktól, Szák Orsolyától és Szilágyi Sándortól ered, akik aztán el is készítették ezeket.
Minden esetben fontos szempont volt, hogy a látogatók ne csak szórakozzanak, hanem – akár észrevétlenül, a feladat megoldása kapcsán – egy kicsit tanuljanak is.

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft munkatársai először az Almásy-kastélyban hoztak létre egy szabadulószobát, mely plusz bevételhez juttatta a kiállítóhelyet. Ezen kívül a várban is működik egy, és hamarosan a a kastély pincéjében is megnyílik egy új létesítmény.

Nézze meg ezt is:

Könnyűzenei találkozót rendeztek a zeneiskolában

  A közelmúltban rendezték az első Békés Vármegyei Zeneiskolai Könnyűzenei Találkozót a gyulai zeneiskolában. A …