2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Megrendezték az I. Szentpálfalvi Fiesztát

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a napokban július 29-én az I. Szentpálfalfi Fiesztát a fürdőváros északi városrészén.

Az egész napos programkavalkádon gyermek- és szórakoztató műsorok, főzőverseny és koncertek is várták a lakosságot.

A szórakoztató produkciók mellett, a településrész történetét is megismerhették a rendezvénybe bekapcsolódók. A városrészt 1896-ig „kutyabontónak” is hívták, lévén egy sintértelep is működött a területen, csak ezután kapta a Szentpálfalva elnevezést, ismertette a főszervező.

A nyári rendezvény létrejöttével régi álma vált valóra az ötletgazdáknak, Gacsályi-Tölgyesi Ágnesnek és Martyin Tivadarnak. A szervezés hónapjai alatt az utcabálnak indult esemény egész napos programsorozattá szélesedett, mondta Gacsályi-Tölgyesi Ágnes. A főszervező kiemelte, a legfontosabb célja a rendezvénynek, hogy az itt élő embereket közelebb hozza egymáshoz.

A szervezők programba vették a legfiatalabb és legidősebb itt lakók köszöntését is, mondta el Alt Norbert, aminek fontos üzenetértéke is van.

Hatvan évvel ezelőtt költözött Szentpálfalvára a legidősebb lakos, Nánási Istvánné.  A kilencvennégy esztendős Zsuzsika néni szerint a család és munka az életben a legfontosabb.

2018-ban költöztek a városrészbe az öthónapos Hanna baba szülei. Az édesapa úgy fogalmazott, a jószomszédi viszonyok nagyon fontosak a számukra, többek között ezért is vesznek részt a programon.

Az I. Szentpálfalvi Fieszta főszervezői bíznak abban, hogy jövőre mások is bekapcsolódnak a szervezőmunkába, hogy még az ideinél is többen ünnepelhessenek a 2500 lakosú városrészben.

Nézze meg ezt is:

Békés vármegyében 3585-en érettségiznek a tavaszi időszakban

Ötvennégy tantárgyból, 45 intézményben, 111 vizsgabizottság előtt 3585-en kezdik meg a 2024-es tavaszi érettségi szezont …