2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Lottozóban talált pénzt tartott meg egy férfi Gyulán

Gyulai Járási Ügyészség

Lottózóban talált pénzt egy férfi Gyulán. Meg akarta tartani, de néhány nap alatt fény derült a történtekre, és szembe találta magát a rendőrökkel. Az ellene indult eljárás iratait a rendőrség átadta az ügyészségnek.

Százezer forintot hagyott el egy férfi egy lottózóban 2023. július 29-én Gyulán.

Bár a nadrágja egyik mély zsebében volt a pénz, valószínűleg kiránthatta, amikor másért belenyúlt. Nem vette észre, hogy a bankjegyek a földre estek, csak otthon tudatosult benne, hogy a pénz nincs meg. Visszament a lottózóba, de senki nem adta le, a helyiség biztonsági kamerájának felvételén azonban látható volt, hogy ki vette fel.

A pénzt elveszítő férfinak ismerősnek tűnt a megtaláló. Bár a nevét nem tudta, de sejtette, hogy hol dolgozhat. A rendőrök a munkahelyéről elő is állították a 26 éves fiatalembert, aki elmondása szerint megkönnyebbült, amikor szembe találta magát a rendőrökkel. Tudta, hogy nem volt helyes, amit tett, le kellett volna adnia a talált pénzt, de mégsem tette meg, rosszul döntött.

Miután kiderült, hogy ő vitte el, önként visszaadta.

A Gyulai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene, a rendőrök a szükséges nyomozási cselekményeket néhány nap alatt elvégezték, így az ügy iratai vádemelési javaslattal már az ügyészségen vannak.

Nézze meg ezt is:

Ittasan vezetett egy lengyel sofőr a gyulai határon

A gyulai közúti határátkelőhelyen 2024. április 4-én dél körül belépésre jelentkezett egy lengyel kamionos. A …