2024. április 29., hétfő
FONTOS

Figyelmeztet a NAV: fontos határidő közeleg

A gépjármű tulajdonosokat érintő fizetési határidő közeleg, szeptember közepéig kell befizetni az idei gépjárműadó második felét, emlékeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A napokban mindazok is értesítést kapnak az adóhatóságtól, akiknek adótartozásuk vagy éppen túlfizetésük van a tavalyi évre vonatkozóan.

Közeledik a gépjárműadó második részletének fizetési határideje, ezt szeptember közepéig kell rendezniük a gépjármű tulajdonosoknak, emlékeztetett az adóhatóság. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal arra is felhívta a figyelmet, hogy a napokban kapnak értesítést mindazok, akiknek a tavalyi évben adótartozásuk vagy éppen túlfizetésük keletkezett.

A gépjárműadó rendezése több formában is történhet, átutalással, bankkártyával és csekken is, mondta Molnár-Bárdos Diána. Tavaly bevezetett újdonság, hogy a NAV-mobilapplikációjában a Gépjárműadó-menüpontban vagy az Ügyfélportálon keresztül is rendezhetik a gépjárműtulajdonosok az adófizetést. A sajtószóvivő elmondta, az egyösszegű vagy a két részletben történő fizetés a jellemzőbb.

A napokban kapják kézhez az értesítést azok az adófizetők, akiknek tavalyi adótartozásuk- vagy túlfizetésük van. A sajtószóvivő elmondta, kiket érint mindez.

Nem csak kiemelt fizetési időszakban, hanem egész évben érdemes mindenkinek nyomon követnie az adóegyenlegét a pontos határidők és az aktualitások miatt.

Nézze meg ezt is:

Idén is megrendezték az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt Gyulán

A hagyományokhoz híven nyitó áhítattal kezdődött péntek délelőtt az Országos Bibliai Történetmondó Verseny Gyulán. Baráth …