2023. szeptember 23., szombat
FONTOS

Badacsony inspirálta alkotások láthatók a Pándy galériában

Augusztus 24-étől egy hónapon át látható a József Dezső Alkotókör kiállítása a Pándy galériában.

Már hagyománynak számít, hogy tavasszal ezen a helyszínen mutatják be elkészült munkáikat az alkotók. Ez az időpont most elcsúszott augusztus végére, hiszen az idei programokat leginkább az egyesület 15. születésnapja határozta meg. A Pándy galériában ezúttal is a sokszínűség jellemzi az alkotókör tagjainak tárlatát, hiszen többféle technikával jelenítenek meg változatos témákat.

A József Dezső Alkotókör tíz napos táborban vett részt Badacsonytomajban. A táj adta lehetőség minden alkotót inspirált. Marosán Rózsa elárulta, jövőre is ugyanoda mennek vissza festeni.

Marosán Rózsa hangsúlyozta, a Badacsony adottságai meghatározzák az alkotókör munkáit. A nyaralóból ki sem kellett lépniük ahhoz, hogy olyan látvány táruljon eléjük, melyet azonnal vászonra vihetnek. Az erkélyekről ráláttak a Balatonra is. Emellett kirándultak, hajókáztak melyek során vagy a helyszínen festették le a tájat, vagy fényképet készítettek, hogy a későbbiekben lehessen megalkotni az emlékeket.

 

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …