2024. május 8., szerda
FONTOS

A becsengetésre lelkileg is készülni kell

Napokon belül becsengetnek, megkezdődik a 2023/2024-es tanév a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban egyaránt.

Az utolsó pillanatos tanszerek beszerezése mellett tanácsos foglalkozni a gyerekek pszichés felkészítésével is. A 3Témában Selmecziné Valach Renáta gyermekpszichológussal az első közösségbe kerülésről, a nyári szünidő utáni visszazökkenésről és a lelki segítségkérés lehetőségeiről beszélgettünk.

Janikovszky Éva sorait idézte Selmecziné Valach Renáta a legkisebbek első közösségével kapcsolatosan. A gyermekpszichológus kiemelte, a bölcsőde vagy az óvoda megkezdése előtt fontos megkeresni a gyerekek környezetében mindazokat, akik mellett megtalálják a biztonságot és megtapasztalják, hogy szülők nélkül is érhetik jó és örömteli események.

Az iskolát kezdő elsős gyerekeknek szintén nagy váltás az óvoda utáni új közeg. A pszichológus kiemelte, a hiteles tájékoztatás, az edukáció meghatározó szerepet játszhat a zökkenőmentes váltásban.

Selmecziné Valach Renáta hangsúlyozta, érdemes minél többet kérdezni, beszélgetni a gyerekekkel, meghallgatni az aggályaikat, a félelmeiket, hogy vidáman és gondtalanul induljon a tanév mindenki számára.

Nézze meg ezt is:

Japán nap a Hanami jegyében címmel rendeztek programokat Gyulán

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban többek között előadások, workshop, japánkert és japán ételek várták az …