2024. május 2., csütörtök
FONTOS

A hiányzó szakasz korszerűsítésével teljessé vált a Kétegyháza és Gyula közötti út

Idén áprilisban jelentették be, hogy elkezdődnek a munkálatok a Gyula és Kétegyháza közötti út fel nem újított, akkor még rossz állapotban lévő szakaszán.

A péntek délelőtti, helyszíni sajtótájékoztatón pedig már az új útszakasz várta az arra közlekedőket. Rákócziné Tripon Emese, Kétegyháza polgármestere kiemelte, a nagyközség számára fontos volt a régen várt korszerűsítés.

A polgármester kiemelte, a munka nem áll meg, a jövőben a további, Kétegyházáról kivezető, rossz állapotban lévő útszakaszokat szeretné megújítani.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, a kormány kiemelt szándéka, hogy minden településről a járási székhelyre viszonylag jó minőségű úton lehessen eljutni. A Kétegyháza és Gyula közötti szakasz is ilyen.

Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója elmondta, befejeződtek térségünkben a TOP pluszos maradvány forrásokból finanszírozott útfelújítási munkálatok. A vármegyében ez hat helyet érintett, összesen 14 kilométernyi hosszban több, mint két és félmilliárd forintból.

Cserkúti András elmondta, a kivitelezés végén tartós burkolati jeleket festettek, illetve cserélték az úttartozékokat. A közlekedők most már korlátozás nélkül tudják használni a Gyula és Kétegyháza közötti útszakaszt.

 

Nézze meg ezt is:

Elismerték Bánhegyi Róbert Jánost

  A napokban vette át Bánhegyi Róbert János főorovos a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepi díjkiosztón Szent-Györgyi …