2024. április 27., szombat
FONTOS

Hat ittas vezető miatt intézkedtek a rendőrök

Sorra állították elő a rendőrök Békés vármegyében az ittas járművezetéssel gyanúsítható autósokat. Volt közöttük olyan, akit már korábban eltiltottak a vezetéstől, és egy másik férfinek pedig soha nem is volt jogosítványa, mégis volán mögé ült.

Békés vármegyében 2023. szeptember 8-a és szeptember 11-e között a rendőrök hat esetben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt. Ötször személygépkocsi-vezetőket állítottak elő, az egyik férfi pedig mezőgazdasági géppel közlekedett, amikor a rendőrök ellenőrizték. Volt közöttük egy férfi, aki nem rendelkezett vezetői engedéllyel, nem is volt neki soha. Őt engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt a rendőrök őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják. Egy másik autósnak pedig, bár volt jogosítványa, korábbi szabálytalansága miatt eltiltották attól, hogy vezessen. Ellene büntetőeljárás indult.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …