2024. május 1., szerda
FONTOS

Sajtóközlemény – A Békés Vármegyei Központi Kórházban befejeződött járó beteg ellátást szolgáló fejlesztés

EFOP-2.2.19-17-2017-00105 számú projekt kedvezményezettje a Békés Vármegyei Központi Kórház. Az Intézmény a békés megyei lakosság egészségügyi szakellátásának érdekében az ellátás korszerűsítésére nyerte el „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban” című projekt támogatását, amelyből sikeresen megvalósult a fejlesztés. Az EU által támogatott projekt 290,20 millió Ft összköltséggel, vissza nem térítendő támogatásként, 2022.02.01 – 2023.09.30 között valósul meg.

A járóbeteg szakellátó helyeken a lehető legnagyobb egészségnyereséget biztosítása érdekében látják el azokat a betegeket, akik nem szorulnak fekvőbeteg ellátásra, és betegségük lehetővé teszi számukra, hogy a szakorvosi javaslatok alapján a gyógykezeléseket otthonukban folytassák.

A fejlesztés eredményeként a mintegy 4170 m2 alapterületű járóbeteg szakrendelő korszerűsítése valósult meg. Az európai uniós támogatás segítségével összesen 13 orvos szakmai területen javultak az infrastrukturális feltételek és új orvostechnikai műszerek kerültek beszerzésre. Az új eszközökkel jelentősen javult a járóbeteg ellátás feltételrendszere.

Az átalakítás, felújítás során, Gyulán a Rendelőintézet épületének tetőszerkezetét szigetelték, ami magában foglalta a víz-, és hőszigetelést és a csapadékvíz elvezetés biztosítását is.
A fentiek mellett a teljes üzemi világítási hálózat korszerűsítése is megvalósult, amely energiatakarékos LED-es fényforrással rendelkező lámpatestek felszerelését jelenti.

Az épület közforgalmú vizesblokkjainak szaniterei és pipere tárgyai is megújultak, valamint elektromos kézszárítók kerültek felszerelésre.

Az orvos technológiai eszközök beszerzése modern orvos technikai lehetőségek alkalmazását teszi lehetővé a jövőben mind Gyulán, mind Békéscsabán. Az eszközbeszerzés keretében egy új direkt digitális röntgen készülék, urológiai ultrahang, valamint a szemészeti és a szájsebészeti szakellátásban használatos kézi műszerek beszerzésére került sor. A gép-, műszerbeszerzések fő célja a betegségek korai diagnosztizálása, ezáltal az esetlegesen kialakuló szövődmények, társbetegségek megelőzése. További cél a fekvőbeteg ellátásba történő továbbküldések csökkentése. A műszerfejlesztés növeli a betegellátás hatékonyságát, a betegek várakozási ideje ez által csökkenhet és javulhat a betegek elégedettsége.

A projektről bővebb információt a www.bmkk.eu oldalon olvashatnak.

Nézze meg ezt is:

Rövidesen befejeződik a „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban” című projekt

A Békés Megyei Központi Kórház az EFOP-2.2.19-17-2017-00105 számú projekt keretében megkezdte az ellátás korszerűsítését célzó …