2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 09. 27.

Témák:

– Egyhangú döntés született azon a kedd délutáni, rendkívüli képviselő-testületi ülésen, mely a gyulai várkiállítás megújulását célzó román-magyar pályázat beadásáról szólt. Gyula városa partiumi partnerével, Nagykárollyal közösen pályázik mintegy egymilliárd forintnyi támogatásra.

– Közel 800 millió forint értékben szereztek be eszközöket a Békés Vármegyei Központi Kórházban. Az új, korszerű műszerek a kardiológiai és az onkológiai ellátást erősítik.

– A Gál Ferenc Egyetem békéscsabai, Gazdasági Karán mintegy 400 diák részvételével tartották meg az I.Cool-tour Ifjúsági Napot a tudomány, kultúra és sport előadásokkal. A rendezvény házigazdájaként Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte, az ilyen rendezvények az ismeretátadás mellett, az ifjú nemzedék személyiségformálásában is meghatározó szerepet játszanak.

– Idén 20 éves a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület. Többek között ilyen szakmai és szabadidős programmal készül a diákok számára a Gyulai Ifjúsági Központ erre a tanévre. Szabó Enikő 3Téma című műsorunkban emellett arról is beszélt, hogy nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a közösségi szolgálat teljesítését.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …