2024. július 23., kedd
FONTOS

Öveges laborprogram az Erkelben

Tíz éve létesült az Erkel Ferenc Gimnáziumban egy természettudományos oktatást segítő diáklabor, amely a terület egyik legkiemelkedőbb képviselője, Öveges József professzor nevét viseli.

A gimnázium tanárai számára kiemelt cél a természettudományos szemlélet népszerűsítése – emelte ki Zámori Ida. Ennek jegyében hirdették meg az idén először tankerületi szinten is az Öveges labor-programot, amelyre szép számmal jelentkeztek diákok.

A korábbi években a gyulai nyolcadikos fiatalok vettek részt ezen a programon, ahol kémiai és fizikai témájú kísérletek álltak a középpontban, kevesebb biológiai témával. Papp Mónika, az iskola természettudományi munkaközösségének vezetője kiemelte, ettől a tanévtől a hangsúly a biológiára helyeződik, de mellette kémiai kísérleteket is folytatnak majd a diákok.

Az Erkel Ferenc Gimnázium Öveges laborprogramjának célja, hogy a gyerekek a kísérletezések során megéljék a felfedezés örömét, elsajátítsák a biztonságos laboratóriumi eszközhasználatot, közelebb kerülve ezzel is a természettudományok világához.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …