2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 10. 06.

Témák:

– Olyan politikai és gazdasági sokk érte 1849 végére egyszerre az egész társadalmat, amelyhez csak később Trianon, vagy a II. világháborút követő kataklizma hatása mérhető – mondta a gyulai, október hatodikai megemlékezésen Bánhidy Vajk, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály vezetője. Az 1849. október 6-án történt aradi események egy korszakot zártak le nemcsak népünk, országunk, de talán Európa történelmében is.

– Korszerűsítik Gyulán a Madách utcát – jelentették be a péntek délelőtti, helyszíni bejárás alkalmával. A Magyar Közút kezelésében lévő szakaszon a jövő héten kezdődnek a munkálatok.

– Az elmúlt napokban avatták fel az Erkel Ferenc Gimnázium és a Szegedi Tudományegyetem közötti, kiemelt partneri viszonyt jelző táblát a gimnázium épületének falán. Az eseményen Zakar Péter rektorhelyettes hangsúlyozta, az egyetem és a gimnázium között unikális a kapcsolat, a kiemelt partneri cím az itt folyó oktató-neveló munka elismerését is jelenti.

– Az újraélesztés volt a fő témája annak a programnak, melyet a Ciróka-Maróka baba-mama klubban tartottak. Az eseményen elhangzott: fontos, hogy minél többen megtanulják az alapszintű újraélesztést, hiszen az emberi élet felbecsülhetetlen érték.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …