2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 10. 18.

Témák:

– Közel 1,9 millió forintot adott át a vármegye legnagyobb foglalkoztatója a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára. Ez már nem az első alkalom, hogy a jótékonysági futóversenyen befolyt összeggel a mentőautó fenntartását biztosítják.

– Karácsonyi János Szent Gellért püspökről szóló kutatásai képezik az alapját annak a tudásnak, mely alapján a világban a vértanú püspökről tanulnak. A gyulai Karácsonyi gimnáziumban Magyar katolikus jelenlét a világban címmel nyílt kiállítás.

– Tíz évvel ezelőtt alakult meg a Gyulai Települési Értéktári Bizottság, hogy felkutassa, rendszerezze és gondozza a fürdővároshoz köthető értékeket. Azóta harminchét gyulai értéket tudhat magáénak a gyűjtemény, amelyek közül több a vármegyei értéktárba is bekerült és egy hungarikummal is büszkélkedhet Gyula városa.

– Sokak kedvence volt a rajzfilmsorozatból ismert Frakk. A Fogi Színház révén a művelődési központban a történet színpadi változatát mutatták be.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …