2024. május 3., péntek
FONTOS

Az idén is megszervezték a gyulai továbbtanulási börzét

A napokban továbbtanulási börzét szerveztek a gyulai 7-8. osztályos diákoknak a művelődési központban.

A gyulai, békési, békéscsabai, kétegyházi és sarkadi kiállító iskolák részvételével, több száz érdeklődő látogatott el a rendezvényre.

Nagyon fontos a jó és helyes pályaválasztás, hangsúlyozta Szabó Enikő Gyulán, a napokban tartott továbbtanulási börzén. A művelődési központban tartott rendezvény célja, hogy segítsék a gyulai 7-8. osztályos diákok eligazodását a középfokú oktatási rendszerekben.

Elsősorban tájékozódni érkezett a börzére a lila iskolából Rózsa Kira Panka. Báthori Petra harmadéves fodrásztanuló Békéscsabán, ő elmondta, szívesen ajánlja az iskoláját és a szakmáját az érdeklődőknek.
Az idén is népszerű volt a gyulai rendezvény az oktatási intézmények körében, a környező települések iskolái szinte kivétel nélkül képviselték magukat, fogalmazott Szabó Enikő. Külön öröm, hogy ebben az évben több szülő kísérte el gyermekét, mint korábban. A szakmai vezető hangsúlyozta, a kiállító iskolák mellett előadásokkal és legfőképpen gyakorlati tanácsokkal  igyekeznek segíteni a diákok választását.

A több száz érdeklődő mellett zajló, gyulai továbbtanulási börze évek óta hatékonyan segíti praktikus gyakorlati tanácsaival a fürdővárosi általános iskolák végzőseit.

 

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …