2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Rászorulókkal és gyermekekkel foglalkozó civil szervezetek kaptak liszt adományt

Békés vármegyei rászorulókkal és gyerekekkel foglalkozó civil szervezetek kaptak adományt a Magyarok Kenyere 15 millió búzaszem program segítségével.

A szerdai, békéscsabai eseményen 24 civil szervezet kapott 700 kilogramm liszt adományt. Ők ezt fel tudják használni akár sütás-főzés során.

Horváth Vivien, a Magyarok Kenyere program projektvezetője kiemelte, a gazdák olyan lelkesen gyűjtöttek már az augusztus 20-ai kenyérhez búzát, hogy abból a dévai árváknak is jutott. Ez a lelkesedés és jó szándék elterjedt egész Magyarországon, de a Kárpát-medencei gazdálkodók is csatlakoztak.

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés vármegyei elnöke kiemelte, dolgozni kell minden évben azért, hogy emlékeztessék a gazdákat arra, hogy jótékonykodni jó. Növelték a begyűjtőpontok számát, hogy ne kelljen olyan messzire vinniük az adományokat. Közel 40 ezer kilogramm búzát sikerült összegyűjteni idén, valamint több, mint 300-an adományoztak.

Kozsuch Kornél kiemelte, hétfőnként betakarítási bizottsági ülést szoktak tartani. A kukorica betakarítás a vége felé jár. A napraforgó betakarítása pedig teljes mértékben megtörtént. Sokan már az őszi vetést csinálják. Az őszi káposztarepce vetése befejeződött, sok helyen pedig már ki is kellett tárcsázni, olyan jelentős volt a mezei pocok kártétel. Az őszi árpa vetése szinte már véget ért. Kozsuch Kornél hangsúlyozta, várják a csapadékot annak érdekében, hogy jobb legyen az őszi csírázás.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …