2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 11. 15.

Témák:

– Tudomány: Válaszok a globális kihívásokra címmel rendeztek konferenciát a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából szervezett programon elhangzott, a Nobel-díjas Karikó Katalin és Krausz Ferenc példája megerősítette azt, hogy a magyar elme továbbra is a világ élvonalában van.

– Pozitívak az első hetek tapasztalatai: gyorsabb és pontosabb diagnózist tesz lehetővé az a berendezés, melyet a gyulai tagkórház Nukleáris Medicina Osztályán üzemetek be. A gép működéséről és a betegekre váró vizsgálatokról Bakos Magdolna osztályvezető főorvos beszélt.

-A diabétesz világnapját november 14-én ünneplik. A 3Témában Taybani Zoltánnal a cukorbetegségről, egy forradalmi kutatásról és a beteglétszám emelkedésében tapasztalható aggasztó jelenségről beszélgettünk.

– 48 alkalommal állapítottak meg jogsértést a rendőrök Békés vármegyében egy európai szintű, közúti ellenőrzés sorozat után.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 25.

Témák: – Számos témával foglalkozott csütörtöki ülésén a gyulai képviselő-testület. A beszámolókból kiderült, az önkormányzati …