2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a Békésgyula Társaság

 

Az Esze Tamás utcai Civil Házban megtartott eseményen megemlékeztek a két évtized történéseiről, valamint meghívták a alapító tagokat.

Szigeti Zoltán egykori tanácselnök, a társaság alapítója kiemelte, 2002 őszén beszélték meg, hogy azok a vezetők, iskolaigazgatók, akik nyugdíjba mentek, szerettek volna társaságban lenni. Így alapították meg a Békésgyulai iskolák igazgatóinak egyesületét. Ezt követően egyre többen jelentkeztek más területekről is.

Vigh Imre, a társaság szóvivője kiemelte, az évek során többen eltávoztak az alapító tagok közül, de szerencsére új emberek is csatlakoztak a társasághoz. Jelenleg 82 tag van, közülük 65-en vesznek részt rendszeresen a rendezvényeken.

Elhangzott, lépést tartva a korral 2014-től kezdve Békés mellett az ország valamennyi vármegyéjébe ellátogattak a tagok. Akkor még Borsod-Abaúj Zemplénben kezdtek, idén pedig a Nyugat-Dunántúlon kirándultak.

 

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …