2024. április 29., hétfő
FONTOS

Gyermeknőgyászok tanácskoztak Gyulán

A tinédzserkori elhízás nőgyógyászati vonatkozásai is napirendre kerültek a napokban, a gyulai Vigadóban megrendezett konferencián.

A Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság negyvenkettedik kongresszusán Juhász Alpár Gábor előadásából kiderült, szinte járványos méreteket öltött az elhízás, 2016-ban világszerte kétmilliárd túlsúlyos ember élt, hazánkban a lányok tíz százaléka esett ebbe a kategóriába, ennek a problémának pedig nőgyógyászati vonatkozásai is vannak.

Az eseményen Becsei László, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató főorvosa a reproduktív egészség megőrzésének fontosságáról beszélt. Görgényi Ernő gyulai polgármester az itt élők egészséges környezet iránti igényére hívta fel a figyelmet. A Göndöcs-kert volt a város első közparkja, a kongresszusnak is az itt található Vigadó adott otthont.

Három nap alatt három olyan konferenciát rendeztek Gyulán és Békéscsabán, melyen szülészettel, nőgyógyászattal és a reprodukcióval kapcsolatos kérdések is előkerültek. A Gyulai Törvényszéken a hagyományos orvos-jogász konferenciát tartották meg, utána következett a Vigadóbeli esemény.

Békéscsabán a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság országos konferenciáját tartották, melyen a családról, a nemzetről és a megmaradásról volt szó.
 

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …