2024. április 29., hétfő
FONTOS

Csokit gyűjtenek a GFE-n

Az idén a Gál Ferenc Egyetem is csatlakozott a „Válts egy mosolyt csokira!” országos jótékonysági akcióhoz.

Az egyetem gyulai, békéscsabai, szarvasi és szegedi campusain, december 5-ig összegyűjtött édességeket az ÁGOTA Alapítvány részére adják át, segítve ezzel is a család nélkül nevelkedő gyermekeket.

Összegyetemi szinten csatlakozott a Gál Ferenc Egyetem az országos szervezésű „Válts egy mosolyt csokira!” jótékonysági programhoz. Az egyetemi gyűjtőpontokon december 5-éig várják az édességeket, amelyet az ÁGOTA Alapítvány által támogatott, állami gondoskodásban élő gyermekek kapnak meg Mikulás alkalmából.

Az ÁGOTA Alapítványt az egyetemen keresztül ismerte meg Szöllősiné Bíró Brigitta. Az önkéntes munka igazi szívügyévé vált az elmúlt egy évben a hallgatói önkormányzat vezetőjének, amit elsősorban az alapítványnál végzett gyakorlati képzéseknek köszönhet. A gyulai kar hallgatója elmondta, az önkéntesség és a jótékonysági akciók új utakat indítottak a hallgatói önkormányzatok között.

A Gál Ferenc Egyetem az idén először csatlakozott az országos édességgyűjtő kezdeményezéshez, mondta Homoki Andrea, ugyanakkor a gyulai karon már sokéves hagyománya van annak is, hogy az adventi időszakban jószolgálati irodát működtetnek különböző adománygyűjtő akciók szervezéséhez. A tanszékvezető hangsúlyozta, az ÁGOTA közösség a gyulai kar egyik kiemelt gyakorlati partnere, ezért is van különös jelentősége a „Válts egy mosolyt csokira!” programnak.

December 5-ig várják az édességeket az egyetemi campusokon, remélve, hogy az apró figyelmességekkel mintegy hétezer, család nélkül nevelkedő gyermeknek sikerül mosolyt varázsolni az arcára.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …