2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Hamisan járó óra, csalóka játékok Gyulánál

Több mint kétszázmillió forint kárt okoztak azok a hamis órák és játékok, amiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei találtak egy Németország felé igyekvő kamion belsejében.

Egy litván honosságú kamion körútját szakították meg a pénzügyőrök Gyulánál, amikor átvizsgálták a rakterét. Görögországból Németországba szállította a különféle gyűjtőárut a teherautó. Az egyenruhások szúrópróbaszerűen felnyitottak néhányat a többszáz dobozból, melyekben összesen 12 976 Armani márkajelzésű karórát és 84 Nintendo játékkonzolt találtak. A változatos portékákat a jogosulti képviselők is átnézték és megállapították, hogy a termékek mindegyike gyenge minőségű hamisítvány, amiket a jogtulajdonosok engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több mint tizenháromezer darab, jogsértő árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény, valamint szerzői vagy szerzői jogok megsértése bűntett miatt indítottak eljárást.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelentenek.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …