2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Kétszereplős drámát mutattak be a Várszínházban

Kedd este Duncan Macmillan: Lélegezz című darabját láthatta a várszínház kamaratermi közönsége, a Katona József Színház művészei előadásában.

A kétszereplős történet egy örök dilemmát dolgozott fel Pálos Hanna és Vizi Dávid közreműködésével.

Kedd este Duncan Macmillan: Lélegezz című darabját láthatta a közönség a várszínház kamaratermében. A Pálos Hanna és Vizi Dávid szereplésével bemutatott történet napjaink egyik aktualitását dolgozta fel, a gyermekvállalás és a bolygó megmentésének témakörét.

A történet egyetlen, hömpölygő párbeszédre épít, ami egy fiatal pár között játszódik le. A darab 2017-es bemutatójától kezdve formálja meg a női szerep karakterét Pálos Hanna. A Katona József színház művésze kiemelte, valójában nem az az alapvető kérdése a női szereplőnek, hogy ki akar, vagy éppen ki nem akar gyermeket, egyszerűen csak szeretne felkészülni a feladatra.

A Forgács Péter rendezte színdarab férfikarakterét Vizi Dávid alakítja, aki nemrégiben kapcsolódott be az előadásba. A történet műnemében dráma, de nem klasszikus értelemben, fogalmazott a színművész. A Lélegezz egy élettörténet, szép befejezéssel, drámai felütésekkel tarkítva. Vizi Dávid elmondta, a darabnak bárki számára könnyen befogadható, sajátos nyelvezete van.

A Gyulai Várszínház következő előadása december 4-én, hétfőn Pokorny Lia könnyed zenés estje lesz.

Nézze meg ezt is:

Teljessé válik a Popovits utca felújítása

  Csütörtök reggel már felvonultak a munkások a területre, a nap folyamán pedig megkezdődött a …