2024. február 28., szerda
FONTOS

Molnár Csaba váltja Daróczi Lászlót a Gyulai Közüzemi Kft élén

A fák metszésével, karbantartásával és a Rulikowski utca szelektív szigetről szóltak az interpellációk a gyulai képviselő-testület csütörtöki, soros ülésén.

A gazdasági nehézségek ellenére jó az adófizetési morál Gyulán – derült ki a helyi adóztatásról szóló összeállításból, melyet Csige Gábor jegyző mutatott be. Időarányosan jól gazdálkodott a város – jegyezte meg a számok fényében Görgényi Ernő, az idei év első három negyedévének gazdálkodásáról szóló napirendnél.

Több szempontból is új fejezet kezdődik december elsejével a Gyulai Közüzemi Kft életében. A cég víziközmű ágazata 123 munkatárssal az Alföldvízhez került, persze így is sok fontos feladat maradt Gyulán. Nem maradt viszont Daróczi László ügyvezető, aki az ülésen elhangzottak szerint már elérte a nyugdíjkorhatárt, és jövőre szeretett volna távozni, ezt most mégis előrehozta. Azt mondta, komoly restanciája van a családja felé, illetve az új helyzetben már nem szeretne a cégnél maradni. A képviselő-testület több tagja is személyes hangvételű hozzászólásban búcsúzott Daróczi Lászlótól, Görgényi Ernő polgármester pedig egy Erkel mellszoborral ajándékozta meg a nyugdíjba vonuló szakembert. A grémium ezek után december elsejétől öt éves időtartamra Molnár Csabát, az önkormányzat mérnöki osztályvezetőjét választotta meg a cég új ügyvezetőjének.

A képviselő-testület döntött a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat keretének emeléséről és az ingyenes lakossági LED-csereprogrom folytatásáról is.

Nézze meg ezt is:

Párkapcsolati tréning Hegyi Barbarával és Seress Zoltánnal

  Napokkal ezelőtt nem lehetett már jegyet venni a Gyulai Várszínház péntek esti előadására. A …