2024. április 29., hétfő
FONTOS

Molnár Csaba váltja Daróczi Lászlót a Gyulai Közüzemi Kft élén

A fák metszésével, karbantartásával és a Rulikowski utca szelektív szigetről szóltak az interpellációk a gyulai képviselő-testület csütörtöki, soros ülésén.

A gazdasági nehézségek ellenére jó az adófizetési morál Gyulán – derült ki a helyi adóztatásról szóló összeállításból, melyet Csige Gábor jegyző mutatott be. Időarányosan jól gazdálkodott a város – jegyezte meg a számok fényében Görgényi Ernő, az idei év első három negyedévének gazdálkodásáról szóló napirendnél.

Több szempontból is új fejezet kezdődik december elsejével a Gyulai Közüzemi Kft életében. A cég víziközmű ágazata 123 munkatárssal az Alföldvízhez került, persze így is sok fontos feladat maradt Gyulán. Nem maradt viszont Daróczi László ügyvezető, aki az ülésen elhangzottak szerint már elérte a nyugdíjkorhatárt, és jövőre szeretett volna távozni, ezt most mégis előrehozta. Azt mondta, komoly restanciája van a családja felé, illetve az új helyzetben már nem szeretne a cégnél maradni. A képviselő-testület több tagja is személyes hangvételű hozzászólásban búcsúzott Daróczi Lászlótól, Görgényi Ernő polgármester pedig egy Erkel mellszoborral ajándékozta meg a nyugdíjba vonuló szakembert. A grémium ezek után december elsejétől öt éves időtartamra Molnár Csabát, az önkormányzat mérnöki osztályvezetőjét választotta meg a cég új ügyvezetőjének.

A képviselő-testület döntött a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat keretének emeléséről és az ingyenes lakossági LED-csereprogrom folytatásáról is.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …