2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 12. 08.

Témák:

– Csütörtök este megnyílt az Almásy-kastély történetének eddigi legjelentősebb tárlata, Munkácsy: a sikersztori címmel. A festőóriás életét az első ecsetvonástól a világhírnévig végigkövető tárlatot péntektől kezdve, több mint egy évig láthatja a közönség a gyulai kiállítóhelyen.

– A gyulai Németváros történetét dolgozta fel Erdmann Gyula, nyugállományú levéltári igazgató legújabb kötete. A kétszázoldalas tanulmány megjelenése a gyulai németek betelepítésének 300. évfordulója alkalmából, a jövő év első felében várható.

– Rendkívüli testületi ülést tartottak péntek reggel, a gyulai városházán. A grémium a kormány által a Közüzemi Kft-nek kifizetett 456 millió forintról tárgyalt.

– A Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karára is ellátogatott a Mikulás, aki a diákoknak és az oktatóknak is hozott ajándékot. A hallgatói önkormányzat által szervezet program fő célja a közösségépítés volt.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …