2024. május 3., péntek
FONTOS

A karácsony akkor örömteli, ha az emberi kapcsolatokra fókuszálunk

A karácsony közeledtével egyre inkább figyelnünk kell a valódi értékekre.

Könnyen elcsúszhatunk az ajándékozás anyagi oldalára. Erre fókuszálva elveszíthetjük az ünnep azon varázsát, amire valójában egész évben vágyunk. Jalekné Rózsavölgyi Katalin 3Téma című műsorunkban kiemelte, a karácsony szelleme magába hordozza az együttlét, az őszinte kapcsolódások örömét.

Az empátia fejleszthető készség. Erre az egyik legjobb módszer az érzékenyítés. A Gál Ferenc Egyetem lehetőséget adott arra, hogy a hallgatóknak ne csak tananyagot adjon át az oktató, hanem egy szemléletet is. Jalekné Rózsavölgyi Katalin addiktológiát tanít a gyulai karon. A felépülő szenvedélybetegek időről-időre elmennek vele az egyetemre és vállalják a saját, személyes történeteiket a hallgatók előtt. Jalekné Rózsavölgyi Katalin emellett koraszülött nagykövetként is fontosnak tartja az érzékenyítést.

Jalekné Rózsavölgyi Katalin a decemberi ünnepkörhöz kapcsolódó praktikákról is beszélt. Ha voltak negatív tapasztalataink az előző években, akkor ezeket az érzéseket érdemes felidézni és megfogadni, hogy ezt a hibát még egyszer nem fogom elkövetni. Az önmagunkra vállalt és sokszor felesleges terheket érdemes elengedni.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …