2024. május 3., péntek
FONTOS

Évzáró vizsgát tartottak a karatésok

Hétfő délután tartotta évzáró karate vizsgáját a Gyulai Karate Egyesület gyermek szakága.

A művelődési központban huszonöten álltak tatamira, hogy számot adjanak harcművészeti tudásukról.

Gyulán évek óta töretlen népszerűségnek örvend a gyermekek körében is a shotokan karate. Ezt mutatja az is, hogy advent utolsó hetében huszonöten adtak számot harcművészeti tudásukról a művelődési központban tartott évzáró vizsgán.

Baracsi Zétény öt évvel ezelőtt ismerkedett meg a karate világával, amitől önbizalmat, fegyelmet, kitartást és szeretet kapott. A kilencéves Szabó Imre az úszás mellett kezdett el karatézni, az elmúlt egy évben sokat tanult, nem csak a sportról.

A shotokan karate stílus ma a legelterjedtebb és az egyik legtradicionálisabb válfaja a karaténak, fogalmazott Baracsi István. Az erő, gyorsaság, állóképesség, hajlékonyság mellett, a koordinációs képességek, az egyensúlyérzék, ügyesség és a bátorság növelésével az összes olyan fizikai, szellemi és lelki képességet fejleszti, amire egy embernek mindennapi élete során bármikor szüksége lehet. Az edző kiemelte, a sokéves tapasztalata szerint az iskoláskort tartja optimálisnak a harcművészet kezdetéhez.

A sikeres karate  vizsgát követően a gyulai egyesületben is a pihenés időszaka következik, majd januártól ismét megkezdődnek az edzések.

 

Nézze meg ezt is:

Szövődményszűrési lehetőség Békéscsabán

  A közelmúltban indult a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. …