2024. május 3., péntek
FONTOS

Befejeződött a felújítás, várja a vendégeket a Százéves Cukrászda

 

Befejeződött annak a projektnek a megvalósítása, melyre 1 milliárd forint támogatást nyert a város. Ebből épült meg a Nagyváradi úti kerékpárút, illetve korszerűsítették a Százéves Cukrászdát és a Ladics házat.

A cukrászdát 2004 óta Balogh László üzemelteti. A mestercukrász kiemelte, a Százéves Cukrászda komoly hívószó a Gyulára látogató vendégek körében.

Görgényi Ernő a csütörtök délelőtti helyszíni sajtótájékoztatón kiemelte, a Százéves Cukrászda Gyula egyik legjelentősebb turisztikai attrakciója. A vendégek körében 2016 óta végzett felmérések szerint a fürdővárosba látogató turisták mintegy 70 százaléka keresi fel a Dél-Alföld legértékesebb emeletes polgárházát. A polgármester hangsúlyozta, rekordidő alatt készült el a beruházás. Június 13-án írták alá a vállalkozási szerződést a kivitelező céggel, ezen a napon át is adták a munkaterületet. December 11-én pedig megtörtént a műszaki átadás-átvétel is.

A felújítási munkálatok során – több más mellett – szigetelték a falakat, renoválták a tetőszerkezetet, kicserélték a héjazatot, és növelték a cukrászda fogyasztóterét. A korábbi, fagylaltospult mögötti vizesblokkot elbontották, az udvaron pedig az Esze Tamás utca felőli földszintes épület más funkciót kapott. A cukrászda kapualjában keretszerkezet nélküli edzettüveg bejáraton lehet az udvart és a mosdókat megközelíteni.

A felújítás befejeztével december 22-én, pénteken várja ismét a vendégeket a Százéves Cukrászda.

Nézze meg ezt is:

Szövődményszűrési lehetőség Békéscsabán

  A közelmúltban indult a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. …